King Louie

King Louie of de liefde voor vintage

Krijg je ook zo’n goed gevoel van vintage kleding? Dan is King Louie jouw ding. Deze kleding is geïnspireerd op vintage. Het is dus nieuwe kleding, met de prachtige ontwerpen en dessins van weleer. King Louie is het bedrijf van Ann Berlips en George Cramer, die in 1981 nog echte tweedehands vintage kleding verkochten, eerst op de Noordermarkt in Amsterdam en later vanuit een winkeltje in de Jordaan. Hun motivatie was pure liefde voor de kleding. Omdat het moeilijker werd om genoeg vintage kleding van goede kwaliteit te vinden, was de logische volgende stap om hem zelf te gaan maken.

King Louie: tijdloos en mooi

King Louie maakt vintage kleding voor vrouwen. Het is tijdloze kleding, die tegenwoordig nog moeilijk te vinden is. Door de eenvoudige lijnen, het zachte materiaal en de kleurige prints is het prachtige kleding. Denk bijvoorbeeld aan een vestje met knoopjes van voren, elegant en tijdloos. Een getailleerde wollen mantel, een top met een art deco print en nog veel meer. Bij King Louie kijk je je ogen uit en het lijkt alsof je teruggaat in de tijd. Maar het is nog beter dan dat, want deze kleding is nieuw en van topkwaliteit. Bovendien kun je je hele outfit of je hele garderobe nu

samenstellen uit kleding in vintage stijl.

Trouw aan eigen stijl

Inmiddels is King Louie ook in het buitenland een succes, en dat is logisch. Dit merk verenigt de Nederlandse nuchterheid met een uitbundig gevoel voor mooie dingen.  King Louie groeit en blijft toch trouw aan zijn eigen stijl. Door telkens terug te keren naar het uitgangspunt, namelijk vintage kleding, is de stijl heel herkenbaar. Door het creatieve talent van de ontwerpers zijn de modellen telkens weer verrassend en nieuw. Iedereen zou een paar stukken van King Louie in de kast moeten hebben.

B-Beth op Instagram